Van Namen Betonrenovatie
Van Namen Betonrenovatie
Akkerwinde 34
2951 HB Alblasserdam
06 - 506 759 20 - info@vannamen-betonrenovatie.nl
Ruim 30 jaar vakwerk & verstand van zaken

 

Vochtwering en waterdichting

Optrekkend vocht en andere vochtschade

Heeft u last van vochtschade in kelder of muur? Of heeft u te maken met optrekkend vocht in de binnen- of buitenmuur met scheuren, stank en schimmels tot gevolg? Dan is het tijd voor reparatie van de vochtschade. En voor een juiste vochtwering om herhaling te voorkomen.

Schimmel en schade voor gezondheid

De vochtige ondergrond van muur of gevel is daarbij ook nog eens een rijke voedingsbodem voor ongewenste organismen zoals mos, algengroei en schimmels. Dit zorgt voor een ongezond leefklimaat en is schadelijk voor de gezondheid.

Repareer tijdig en geef vocht en schimmels geen kans

Vochtwering wordt toegepast in en om het huis, zoals bij kelders, kruipruimtes, gevels, tunnels en vloeren. Afhankelijk van de vochtschade zijn er meerdere methoden om de schade te behandelen.
Nadat wij de vochtschade geïnspecteerd hebben ontvangt u ons advies hoe in de toekomst voorgoed van deze vochtproblemen af te zijn.

Direct contact
Vochtwering en waterdichting - Vochtwering en waterdichting

Klantbeoordeling - wij laten u graag overtuigen door onze klanten!


"Onze kelder was na de werkzaamheden van Van Namen Betonrenovatie eindelijk vrij van vochtproblemen en verlost van de geur van smerige schimmel. Precies zoals afgesproken. Met fijne contacten en advies".

J. van de Berg 

Vochtwering en waterdichting - Vochtwering verdieping

Injecteren van (kelder)wanden en scheuren

Bij vocht in kelders wordt aan het aanbrengen van beschermlagen aan de buiten- en binnenzijde van de kelderwanden of het afdichten van de scheuren en stortnaden door middel van injecteren toegepast.

Impregneren van gevel en verminderen vochtopname

Vochtopname in gevels is een veel voorkomend verschijnsel. Iedere gevel is poreus, afhankelijk van het toegepaste bouwmateriaal. Bij een gevel die niet geïmpregneerd is betekent dit, dat de gevel water zal absorberen. Dit water dringt de gevel binnen via de gebruikte bouwmaterialen en via het voegwerk. Met het impregneren van de gevel wordt voorkomen dat het vocht de muur in kan dringen met daarbij alle vervolgproblemen en vaak hogere reparatie kosten.

BEKIJK HIER ONZE PROJECTEN

Bescherm uw woning tegen ons klimaat

Vochtproblemen kunnen overal in en om het huis en gebouw voorkomen en kunnen door meerdere oorzaken ontstaan. Ons klimaat speelt vaak een grote rol bij vochtproblemen.
Door het vochtige, Nederlandse klimaat kunnen muren het ingetrokken vocht op den duur niet meer kwijt. Dit veroorzaakt schade zoals doorslaand vocht. Op de binnenwand van de gevel ontstaan natte, zichtbare plekken die leiden tot schimmel, rotting, stank en het loslaten van bijvoorbeeld het behang. Dit komt vooral voor bij spouwmuren en halfsteensmuren die niet goed geventileerd worden en geen goede waterafvoer naar buiten hebben. De grootste oorzaak is geen goede afdichting tegen water op maaiveld niveau dus vooral bij zware regenbuien als het water niet snel genoeg afgevoerd kan worden. Hierdoor worden de bodem en ook de muur en achterliggende vloer verzadigd.

Optrekkend vocht is niet de oorzaak maar het gevolg van een ander probleem. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld slechte waterdichting van een aansluiting van een aanbouw-dak aan de originele gevel, slechte afdichting tegen grondwater of een lek in de rioolafvoer of waterleiding.

Vochtwering en waterdichting - Vochtwering verdieping II

Meer weten?

We komen graag bij u langs om de betonschade te beoordelen en u te adviseren over de juiste oplossing. 

Offerte aanvragen

Waarom kiest u voor ons?


 • Ruim 30 jaar ervaring

  Een solide partner.


 • Oog voor kwaliteit én detail
  Verstand van zaken.

 • Flexibel en creatief
  Flexibel inzetbaar en altijd een passende oplossing.

 • Onafhankelijk advies
  Wij werken onafhankelijk van materiaalleveranciers.

Van Namen Betonrenovatie

 
- Ruim 30 jaar Vakwerk & verstand van zaken -

Van betonreparatie (betonrot), vochtwering en/of waterdichting tot en met restauratie van ornamenten. Voor al uw betonproblemen kunnen wij een doeltreffende oplossing aanbieden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten. Wij adviseren u graag.

Direct contact
Vochtwering en waterdichting - Over ons - Home